2016-01-11 13:03:15• hírek • Szatmár.ro

Téli tevékenységek a Fonó-házban

Egy rövidebb lélegzetű téli szünet után ezen a héten új lendülettel veszi ismét kezdetét a Fonó-házban az Aranykapu Kulturális Egyesület tevékenysége.

Januárban, azaz Fergeteg havában a Fonó-házba látogató gyerekek két ősi mesterség, a fonás és a szövés rejtelmeibe pillanthatnak bele, játékosan-alaposan elsajátítva egy-egy mesterfogást. Szerdán, 13-án délután 16 órai kezdettel várják a legapróbb alkotni vágyókat (4-5 évesek), pénteken, 15-én pedig 16 órától a kisiskolásoké (7-9 évesek) majd 18 órától a nagyobbaké (10-14 évesek) a lehetőség az alkotásra.

A gyerekek többek között megismerkedhetnek az egykor használt természetes fonal-alapanyagokkal: a pamuttal, a kenderrel, lennel és a gyapjúval, kipróbálhatják a kézi kártolást, illetve közelebbi ismeretséget köthetnek nagymamáink telente mindennap használt eszközével, az orsóval és a guzsallyal.

Érdeklődni, jelentkezni lehet a 0744-687813-as telefonszámon Nezezon Enikőnél, a 0741-182063-as telefonszámon Takács Andreánál, illetve e-mailben, az aranykapuegyesulet@yahoo.com címen. Az Aranykapu Fonó-ház Szatmárnémetiben, a Holló (Marasesti) utca 12. szám alatt található.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: